2013. május 23., csütörtök

Tésztasaláta gazdagon










A tésztasaláták nagy kedvenceim, mert könnyű, mégis energiát adó ételek és szinte minden fellelhető otthoni maradék eltüntetésére és ezen felül a család és nagyobb "tömegek" jóllakatására is nagyon alkalmasak. Munkahelyi búcsúztatókra, összejövetelekre is gyakran szoktam készíteni, mindenki szívesen fogyasztja és mivel ezek az események ebéd időben szoktak lenni, így egyúttal rögtön meg van oldva az ebéd is. Piknikezéshez  is nagyon ideális. Most hűtőürítés kapcsán jutott eszembe, hogy már régen készítettem, így ma erre esett a választásom.

Elkészítési idő: 30 perc

Tésztasaláta gazdagon

Hozzávalók:

  • 20 dkg száraz tészta ( pl.: orsó, penne, csavart, kiskagyló)
  • 2 pár virsli
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 bögrényi zöldborsó
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • ½ sárga kaliforniai paprika
  • 2 főtt tojás
  • 2 dl majonéz
  • 3 dl tejföl
  • őrölt bors
  • mustár
  • cukor
  • citromlé

Elkészítése:

  1. A tésztát enyhén sós, olajos vízben "fogkemény"-re főzzük.
  2. A tojásokat és a borsót is megfőzzük, a kukoricát leszűrjük, leöblítjük.
  3. A paprikákat kis kockákra vágjuk, a főtt tojást és a virslit felkarikázzuk.
  4. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, elkeverjük, ráöntjük a majonézzel elkevert tejfölt, melyet még ízesíthetünk mustárral, sóval, borssal, cukorral, citromlével. (Házi majonéz esetében ez már mind benne van) 
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen a saláta.


TIPP:

  • Virsli helyett főtt tarjával, sonkával vagy fűszeres sült csirkemellel is készíthetjük.
  • Beleapríthatunk egy csokor újhagymát vagy egy fej lila hagymát is, adhatunk hozzá néhány szem koktélparadicsomot, uborkát, sajtkockát.
  • A majonézes öntetbe keverhetünk egy kis Erős Pistát vagy chili pasztát. 






15 megjegyzés:

  1. Jöhetne egy adag most ebből:) Csodaszép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldeném, csak ne laknál olyan messze.

      Törlés
  2. Annyira jók ezek színes, friss tésztasaláták! Én is nagyon kedvelem. Köretnek is kitűnő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ha nincs nagyon felturbózva, akkor köretnek is megállja a helyét.

      Törlés
  3. Nea , ez annyira gusztusos és finom lehet, hogy legszívesebben rögtön nekilátnék készíteni, csak pont tésztás ételünk van ( Milánói makaróni ) és így már sok lenne ....., de ami késik nem múlik. És ahogy a fotókat megkomponálod, az pedig csodálatos ! Gratulálok ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mariannka, de kedves vagy. Köszönöm!

      Törlés
  4. Micsoda színek, a kinagyított fotón pedig rendkívül guszta is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tiszta szín és ízkavalkád volt, még a végén én is rácsodálkoztam.

      Törlés
  5. Olyan szép képeket tudsz készíteni! Csodás ez a saláta is! Friss, színes és finom. Nálunk kukorica mindig kell legyen benne, a gyerekek nagy kedvence. Friss káposztát szoktam még tenni, de ami van bármi mehet bele, finom:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A káposzta megmozgatta a fantáziámat, legközelebb kerül bele, köszi nektek az ötletet.

      Törlés
  6. Kedves Nea!
    Nagyon szépen köszönöm a receptet, ezt választottam a Blogkóstoló 9.-re. Nagyon finom és valóban változatosan készíthető. Sokszor fogom elkészíteni az biztos.
    http://vea-receptgyujtemeny.blogspot.hu/2013/06/tesztasalata-blogkostolo-9.html

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!