2016. december 14., szerda

Currys csirkeleves













Ma lehullottak az első hópelyhek, így hát nálam elérkezett a melengető levesek készítésének ideje. Szeretem a kicsit különlegesebb ízvilágú ételeket, ami levesek esetében is igaz. Néhány egzotikus fűszerből, friss zöldségből és szaftos csirkehúsból igazán tartalmas téli levest lehet készíteni és szűk fél óra alatt már tálalható is. Az aromás gyömbér és a csípős cayenne bors nagyon hamar átmelegíti a szervezetet, energiát ad és még a rossz kedvet is elűzi. Igazán hálás, finom és még egészséges fogás is. Nekem nagyon ízlett.


Currys csirkeleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2-3 koktélparadicsom
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 3 g fokhagyma
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 2 tk curry
  • késhegynyi cayenne bors (elhagyható)
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 1 ek liszt


Elkészítése:

  1. A répákat vékonyra szeleteljük, a paprikát kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a hámozott, vékonyra szeletelt gyömbért és curryport.
  3. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkehúst, nagy lángon megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a zöldségeket, félbevágott paradicsomot, lángot levéve néhány percig kevergetjük.
  5. Tűzről lehúzzuk, meghintjük egy kanál liszttel, átkeverjük, felengedjük vízzel.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne borsot, gyakran kevergetve készre főzzük.
  7. Tűztől levéve hozzákeverjük a tejszínt.
  8. Forrón tálaljuk.



Forrás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket