A legnépszerűbb kínai étel, mely tele van friss, ropogós zöldségekkel, a kínai konyha jellegzetes fűszereivel és illatos olajaival. Minden falatban érződik az ízek harmóniája. A megkaramellizálódott zöldségek, a lédús csirke, az enyhén pirult tészta ... annyira finom, hogy nem lehet betelni vele. Gyors és könnyű az elkészítése, ízekben gazdag és azonnal evésre csábít a kontrasztos színeivel. Bármilyen más zöldséget is belerakhatunk: pl: sárgarépát, gombát, zsenge borsót, káposztát, spenótot, bamuszrügyet is. Én most azokat használtam fel ami épp itthon volt. Finom, ízletes étel, legalább egyszer érdemes kipróbálni.
Csirke Chow Mein
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 egész csirkemellfilé
- 25 dkg kínai tojásos tészta ( mie vagy chow mein tészta - helyettesíthető: spagettivel vagy linguinivel)
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 2 bébi Pok Choy (kínai bordáskel - helyettesíthető fejes káposztával)
- 5 dkg babcsíra
- 2 szál újhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 3-4 g fokhagyma
- 1 friss piros chili
- szójaszósz
- szezámolaj
- só
- bors
- 1 ek kínai ötfűszer keverék
- 1 tk kukorica keményítő
tetejére:
- pirított szezámmag
Elkészítése:
- A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjuk, edénybe rakjuk, meglocsoljuk 1-2 ek szójaszósszal, fűszerezzük: sóval, borssal, kínai ötfűszer keverékkel, jól összekeverjük, kicsit félrerakjuk.
- A fokhagymát, gyömbért megpucoljuk, lereszeljük, a chilit félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felcsíkozzuk.
- A zöldhagymát zöldjével együtt fél arasznyi méretűre vágjuk, felcsíkozzuk.
- A paprikákat kicsumázzuk, vékony csíkokra szeleteljük.
- A kínai tojásos tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk, 3-4 perc alatt "aldenté"-re főzzük, leszűrjük, kevés olajon átforgatjuk, hogy felhasználásig ne ragadjon össze. (ha más tésztából készítjük, természetesen több a főzési idő)
- A wokban olajat melegítünk, közben a csirkemellet megszórjuk a kukoricakeményítővel, alaposan átforgatjuk, majd a forró wokban megsütjük, kiszedjük, félretesszük.
- A fennmaradt olajon - ha kevés, öntünk még hozzá - a chilit, gyömbért, fokhagymát átpirítjuk, rádobjuk a paprikákat, újhagymát, pok choyt, kevergetve, rázogatva addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, de kissé roppanósak maradnak.
- Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, babcsírát, meglocsoljuk szójaszósszal és szezámolajjal, majd a félretett csirkehúst is visszatesszük a wokba.
- Az egészet jól összemelegítjük és kicsit lepirítjuk.
- Tányérra szedjük, tetejét pirított szezámmaggal meghintjük. (én még kevés újhagyma zöldjét is szórtam rá)
- Forrón, frissen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!