Kávés sajttorta amarettivel
Hozzávalók:
kekszes alap:
- 12 dkg amaretti keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
töltelék:
- 40 dkg sajtkrém (nálam mascarpone)
- 6 dkg cukor
- 1 dl kávé
- 1 dl habtejszín
- 3 lapzselatin
díszítéshez:
- amaretti keksz
Elkészítése:
- Az amarettit összetörjük, tálba tesszük, összekeverjük az olvasztott vajjal.
- A kekszes-vajas törmeléket a sütőforma aljára simítjuk, kanál hátoldalával, mindenhol egyenletesre nyomkodjuk.
- A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve feloldjuk a langyos kávéban.
- A tejszínhabot nem túl keményre - inkább kicsit folyós maradjon - felverjük.
- A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáforgatjuk a tejszínhabot és több részletben, robotgéppel kevergetve hozzáadagoljuk a kávét is.
- A kávés-sajtkrémes réteget rásimítjuk a kekszes rétegre, egyenesre eligazítjuk a tetejét, dermedésig, - legalább 3 óra hosszára - a hűtőbe tesszük.
- A torta oldalát amaretti kekszekkel díszítjük.
Nea ez csodás, már vittem is a receptet :-)
VálaszTörlésAnikó, drága, ez olyan kis lélekvidító desszert. Szerintem ízleni fog. :)
VálaszTörlésEgészen biztos ízleni fog, képzeld én kb 30-35 éve nem iszom kávét, mert előtte jó sokat ittam naponta és egyszer egy reggeli kávétól rosszul lettem, de nagyon, akkor abbhagytam, később egy meleg nyáron próbálkoztam a jeges kávéval, és attól is rosszul lettem, na és akkor onnantól kezdve soha többet, viszont szeretem a kávé illatát, a kávékrémes sütiket és olykor iszom tejeskávét Maci pótkávéval, mert az ráadásul a gyermekkorom reggeli tejeskávéira emlékeztet. Látod, így jártam :-)
TörlésJaj, nagyon sajnálom! Nem mindenki szereti vagy bírja a kávét, úgy látszik a szervezet jelez, ha így van. De szerencsére van még rengeteg finom sütemény, amit nyugodtan lehet fogyasztani.
Törlésezt a receptet én is viszem, szerintem is lélekindító :) a lidlkonyha oldalán is találtok még ilyen kincseket
VálaszTörlés