Nem vagyunk nagy alkoholfogyasztók, de a karácsonyi sütik mellé mindig szoktam egy kis likőrt készíteni, házilag. Sokkal finomabb, mint a bolti és gasztroajándéknak sem utolsó. Idén a kókuszlikőrre esett a választásom. Hófehér színével, egzotikus ízével igazi karácsonyi itóka, de bármely más alkalomra is megfelel. Egy-két hét érlelés után a legfinomabb, már ha marad addig belőle. Ha még most valaki nekilát, az ünnepekre pont összeérnek majd az ízei.
Kókuszlikőr
Hozzávalók:
kb 1 literhez
- 6 dl tej (2,8%-os)
- 30 dkg cukor (nálam 25 dkg)
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl vodka
Elkészítése:
- Egy lábasba öntjük tejet, cukrot, kókuszreszeléket, kis lángon 15-20 percig főzzük.
- Teljesen kihűtjük, majd finom szűrőn, a kókuszreszeléket jól kinyomkodva átszűrjük.
- Hozzáadjuk az alkoholt, jól összekeverjük.
- Csatos vagy jól záródó üvegekbe töltjük.
- Felhasználásig hűtőben tároljuk.
- 1-2 hét állás jót tesz neki, fogyasztás előtt felrázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!