Szeretem a magam készítette gasztroajándékokat. Nem csak azért, mert boltban ilyesmit nem lehet kapni, hanem azért is mert személyre szabható, egyedi ajándék, aminek a megajándékozott általában örülni szokott. Most egy finom, édes klementint raktam el ánizsos-fahéjas-szegfűszeges szirupban és persze az ünnepi alkalom kedvéért némi alkohol is került bele. Nehéz megállni, hogy ne kóstolgassuk folyton, de azért néhány napot nem árt pihentetni, hogy a gyümölcs átvegye az aromákat.
Klementin fűszeres szirupban
Hozzávalók:
1 db 500 ml űrtartalmú üveghez
- 10-12 db klementin
- 12 dkg cukor
- 150 ml víz
- 75 ml rum
fűszerek:
ízlés szerint:
- ánizs (egész)
- szegfűszeg
- fahéjrúd
Elkészítése:
- Az üveg aljára szórjuk a fűszereket.
- A klementint megpucoljuk, eltávolítjuk róla a fehér részeket is.
- Gerezdjeire szedjük és szorosan elrendezzük az üvegben.
- A cukrot és a vizet összeöntjük, felfőzzük, megvárjuk míg a cukor elolvad.
- Ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot.
- A cukros-rumos szirupot ráöntjük a klementinre.
- Légmentesen lezárjuk.
Nea szívmelengető látvány az összes képed :-) biztos finom is a befőtt, tökéletes ajándék :-)
VálaszTörlésKöszönöm Anikó!
VálaszTörlés