Mint lyukas zsákból a lencse, úgy hulljon rád a szerencse - mondja az újévi jókívánság. De lencsét nem csak a szerencse és jólét bevonzása miatt érdemes enni, hanem mert egészséges is. Nagyon gazdag tápanyag és növényi fehérjeforrás. Én év közben is sokszor készítek, főleg lencsefőzeléket, de így szilveszterkor sem hiányozhat a kínálatból. Most egy igen hamar elkészíthető lencsesalátát ajánlok az újévi malacsült mellé, csak a lencsét kell megfőzni, a zöldségek nyersen kerülnek a salátába, megőrizve a roppanósságukat és vitamintartalmukat. Kis időt kell csak hagyni, hogy az öntet jól átjárja a saláta összetevőit, aztán már fogyasztható is.
Balzsamecetes, zöldséges lencsesaláta
Hozzávalók:
saláta:
- 50 dkg főtt lencse
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 kígyóuborka
- 1/2 lilahagyma
- 1 cs petrezselyem
öntet:
- 3-4 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk juharszirup (helyettesíthető mézzel)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A kaliforniai paprikát, uborkát, lilahagymát apró kockákra vágjuk.
- Petrezselymet finomra aprítjuk.
- A lencsét előző nap beáztatjuk, másnap sós-babérleveles vízben puhára főzzük, kihűtjük.
- Egy nagy tálban összekeverjük a főtt lencsét, paprikát, uborkát, lilahagymát és a petrezselyemzöldet.
- Az öntet hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a salátára.
- Alaposan átforgatjuk, legalább 1/4-1/2 órát állni hagyjuk, míg a saláta átveszi az öntet ízeit.
Nagyon finom saláta, már megkóstoltam! Édeske, Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok Neked 2017-re!!! Egészséget, Boldogságot és jó fotózást! Imádom a képeidet! Puszi.
VálaszTörlésKrisztikém, köszönöm, én is hasonló jókat kívánok Neked!
TörlésIgazi újévi finomság!
VálaszTörlésNektek is boldog, szerencsés, egészségben gazdag új évet kívánok!
Köszönöm Katalin!
TörlésFinom, könnyed. Végre nem majonézes-tojásos. Köszi
VálaszTörlésSzívesen! BÚÉK!
Törlés