Javában tart az eperszezon és én még az idén nem készítettem semmilyen epres finomságot. Tegnap adódott az alkalom, hogy pótoljam ezt a mulasztást, mert igazán finom, szép, érett epret sikerült vásárolni. Mivel jó néhány napja ledöntött a lábamról az influenza és szinte jártányi erőm sincs, nem akartam időigényes és bonyolult süticsodákkal bíbelődni, ezért csak egy ilyen egyszerű és gyors kis pohárkrém lett belőle.
Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 60-120 perc
Epres pohárkrém
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 5 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- kevés citromlé
- triple-sec vagy más illatos likőr (elhagyható)
Elkészítése:
- A jól megmosott és megtisztított eper felét nagyobb darabokra vágjuk és félretesszük.
- (Én most meglottyintottam egy kevés triple-sec-kel is hogy fokozzam az élvezeti értékét, de ez a mozzanat ki is hagyható, főként, ha gyerekek is fogyasztják).
- Az eper másik felét a turmixba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, simára turmixoljuk.
- A tejszínt felverjük jó kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponet és jó habosra kikeverjük, majd a leturmixolt epret is beledolgozzuk.
- Pohárba rétegesen lerakjuk a habot és az eperdarabokat, 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Nagyon jól néz ki látszik, hogy finom is!
VálaszTörlésMennyei
VálaszTörlésDe imádom...mentem a receptet!!!Csodás!
VálaszTörlésNagyon gusztusos az epres-poharasod, gratulálok.
VálaszTörlésElcsórtam a recepted, de az enyém -sajnos- nem sikerült ilyen szépre.
Reméle már gyógyulsz, s már rendbe jöttél. Kivánom, hogy igy legyen.
Maryenne, Bianka, Andi tényleg nagyon finom, remélem kipróbáljátok hamarosan.
VálaszTörlésViki köszönöm a jó kívánságot, már lábadozom.
Isteni finom lehet, én is ki fogom próbálni!:-)
VálaszTörlésNea !! Gyógyulj mihamarabb. Csak jöttem jelenteni, hogy a poharas epresed óriási örömmámort zúdított a családomra. Végülis csak én láttam csúnyának, de nagyon fincsi volt, volt, volt :-) :-)
VálaszTörlés