Pillekönnyű tészta, finom feltét, néhány percnyi időráfordítás. Ilyen receptet kerestem, mert ma nem sok időm maradt a főzésre. Dolce Vita oldalán talált recept pontosan beleillett az elképzeléseimbe. Mindent összevetve fél óra elég volt az elkészítéséhez, de az eltüntetéséhez még annyi sem kellett. Igazán csak frissen jó, de készüljünk fel rá, hogy közkívánatra rövidesen meg kell ismételni. Mennyei!
Elkészítési idő: 30 perc
Fetás-lilahagymás-paradicsomos lepény
Hozzávalók:
- 400 gr Tante Fanny élesztős leveles tészta
- 6 paradicsom
- 1-2 lila hagyma
- 20-30 dkg feta sajt
- só
- olívaolaj
- friss kakukkfű
Elkészítése:
- A leveles tésztát kihajtogatjuk, a széleit megsodorjuk, hogy pereme legyen, majd szép sorban rápakolgatjuk a felkarikázott paradicsomokat, és a félkarikákra vágott lila hagymát, rámorzsoljuk a fetát.
- Enyhén megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd rászórjuk a friss kakukkfüvet is.
- 200 C-ra előmelegített sütőben kb 15-25 perc alatt megsütjük. (sütőfüggő!)
- Vigyázzunk, a leveles tészta ilyen nagy hőfokon könnyen megég!
Nagyon guszta lett :))))))))))
VálaszTörlésJaj, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésHű még kirázott a hideg az első kép láttán mennyire guszta
VálaszTörlés