De visszakanyarodva a recepthez. Ha nem tudok túl sok időt tölteni a konyhában, de mégiscsak valami igazán ízes, szaftos, laktató ebédet szeretnénk enni, akkor legelőször mindig ez jut eszembe. Olyan ázós-fázós napon, mint amilyen a mai is volt remek választásnak bizonyult.
Elkészítési idő: 60 perc
Tejfölös-gombás szelet
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy karaj
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- pirospaprika
- liszt
- kevés olaj
Elkészítése:
1. A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas színűre sütjük.
2. Kiszedjük és melegen tartjuk.
3. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a húsokat visszatesszük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megsózzuk, vízzel felöntjük, lefedve puhára pároljuk.
4. A tejfölbe belekeverünk 2 ek lisztet, kevés pirospaprikát és vizet, behabarjuk vele az ételt, jól összeforraljuk.
5. Spagettivel tálaljuk.
ÁÁÁ imádom, ne kínozz, most nagyon ennék belőle
VálaszTörlésJujjj, mi is imádjuk, fantasztikus szín, ízvilág!!!
VálaszTörlésJaj de nagyon szeretem!:-)
VálaszTörlésmost csináltam meg isteni finom lett
VálaszTörlésMost fő! Már nagyon várjuk hogy kész legyen! :)
VálaszTörlésMost fogom kipróbálni
VálaszTörlés