Elkészítési idő: 50 perc
Bazsalikomos paradicsomleves mozzarella golyócskákkal
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter paradicsomlé
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 liter víz vagy zöldségleves
- só
- frissen őrölt bors
- cukor
- 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
- 1 csomag mini mozzarella
- kevés olaj
Elkészítése:
- A vöröshagymát kevés olajon puhára dinszteljük, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, hozzátesszük a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel.
- Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és ízlés szerint cukrot adunk hozzá.
- (Mi inkább savanykásabban szeretjük, mert szerintem agyon cukrozva nem érvényesül a paradicsom friss íze).
- Lassú tűzön kb 20 percig főzzük, közben beledobáljuk a felaprított friss bazsalikomleveleket és hagyjuk, hogy az illóolajai kioldódjanak a levesben.
- Melegen, mozzarella golyócskákkal tálaljuk.
Nagyon fincsi lehet. Imádom ahogy a mozzarella golyók olvadnak a forró levesben.
VálaszTörlésFérjemnek bejönne!
VálaszTörlésNagyon tetszik a kép is meg a recept is!
VálaszTörlés