2010. január 23., szombat

Fahéjas almakarikák bundában




Ha van itthon néhány alma, de már nem annyira friss, ropogós, akkor általában kompótot vagy almás pitét készítek belőle. De nagyon szeretjük ezt a változatot is, téli estéken nálunk gyakran az asztalra kerül. Gyors, egyszerű, olcsó és megunhatatlan.

Elkészítési idő: 30 perc

Fahéjas alma bundában

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb alma
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • rum
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítése:

  1. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót,  vaníliás cukrot, hozzáöntjük a tejet, összekeverjük, majd a lisztet is apránként hozzáadva sűrű palacsintatésztát készítünk, beleöntünk egy kupaknyi rumot, az olajat is belekeverjük. 
  2. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan hozzáforgatjuk.
  3. A meghámozott, magházától megtisztított almákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a masszába és nem túl forró, bő olajban lassan kisütjük, papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
  4. Az olajjal vigyázni kell. hogy kellő hőfokon legyen, mert ha hideg akkor leválik a bunda, ha meg túl forró, akkor megég rajta, az alma pedig nem tud belül átsülni és kemény marad.
  5. Még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral, azonnal tálaljuk, de ha marad belőle hidegen is finom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket