Elkészítési idő: 30 perc
Fahéjas alma bundában
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb alma
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 2 ek olaj
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- rum
- fahéj
- porcukor
Elkészítése:
- A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, vaníliás cukrot, hozzáöntjük a tejet, összekeverjük, majd a lisztet is apránként hozzáadva sűrű palacsintatésztát készítünk, beleöntünk egy kupaknyi rumot, az olajat is belekeverjük.
- Végül a tojások keményre vert habját óvatosan hozzáforgatjuk.
- A meghámozott, magházától megtisztított almákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a masszába és nem túl forró, bő olajban lassan kisütjük, papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
- Az olajjal vigyázni kell. hogy kellő hőfokon legyen, mert ha hideg akkor leválik a bunda, ha meg túl forró, akkor megég rajta, az alma pedig nem tud belül átsülni és kemény marad.
- Még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral, azonnal tálaljuk, de ha marad belőle hidegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!