Az kiadós ünnepi fogások után ma délután valami egyszerű, de nagyszerű finomságra vágytunk, ami könnyed és gyorsan elkészül. Benéztem a hűtőbe, hogy mit is készíthetnék, és sarokban megbúvó kis túró-csomag láttán eszembe jutott a túrófánk. Gyorsan elkészítettem, mondhatom telitalálat volt. Pillanatok alatt elfogyott.
Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 15 perc
Túrófánk
Hozzávalók:
Elkészítése:
Túrófánk
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 3 tojás
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mk szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítése:
- A túrót villával egy kicsit áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, csipet sót, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- A tojásokat jó habosra felverjük, majd azt is hozzáöntjük, jól összekeverjük.
- Kicsit pihentetjük, majd bő, forró olajba vizes kanállal diónyi gombóckákat szaggatunk. 4-5 darabnál többet ne süssünk egyszerre, mert sülés közben megnőnek a fánkocskák.
- Még melegen porcukorral meghintjük és valamilyen jóféle savanykás lekvárral kínáljuk. Szederlekvárral különösen finom!
Ez isteni finom, ismerem...Én is az anyósomtól tanultam.
VálaszTörlésÜdvözöllek a rendszeres olvasóim között!!!!