2010. január 2., szombat

Túrófánk



Az kiadós ünnepi fogások után ma délután valami egyszerű, de nagyszerű finomságra vágytunk, ami könnyed és gyorsan elkészül. Benéztem a hűtőbe, hogy mit is készíthetnék, és sarokban megbúvó kis túró-csomag láttán eszembe jutott a túrófánk. Gyorsan elkészítettem, mondhatom telitalálat volt. Pillanatok alatt elfogyott.

Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 15 perc

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítése:

  1. A túrót villával egy kicsit áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, csipet sót, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. A tojásokat jó habosra felverjük, majd azt is hozzáöntjük, jól összekeverjük.
  3. Kicsit pihentetjük, majd bő, forró olajba vizes kanállal diónyi gombóckákat szaggatunk. 4-5 darabnál többet ne süssünk egyszerre, mert sülés közben megnőnek a fánkocskák.
  4. Még melegen porcukorral meghintjük és valamilyen jóféle savanykás lekvárral kínáljuk. Szederlekvárral különösen finom!





1 megjegyzés:

  1. Ez isteni finom, ismerem...Én is az anyósomtól tanultam.
    Üdvözöllek a rendszeres olvasóim között!!!!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!