Egy különleges recept a keleti konyha szerelmeseinek. Omlósan puha, zamatos hús, illatos, ízes mázzal, egyszerre édes-savanyú-csípős ízzel.
Elkészítési idő: 100 perc
Kínai mázas oldalas gyömbérrel és zöldcitrommal
Hozzávalók:
Elkészítése:
- 1,5 - 2 kg oldalas
- 1 lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 ek sűrített paradicsom
- 2 ek méz
- 2 ek csípős chiliszósz
- 2 ek szójaszósz
- 2 dl ananászlé
- 1/2 zöldcitrom leve
- diónyi friss reszelt gyömbér
- 2 ek olaj
Elkészítése:
- A feldarabolt oldalast enyhén sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet.
- Amíg az oldalas fő a lilahagymát nagyon apróra felvágjuk, az olajon elkezdjük párolni, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Kicsit még pirítjuk, majd felöntjük az ananászlével, hozzáadjuk a mézet, a zöldcitrom levét, a sűrített paradicsomot, chiliszószt és szójaszószt.
- Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve megvárjuk míg besűrűsödik.
- Az elkészült mártást az oldalasra kenegetjük úgy, hogy minden oldalát bevonja, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
- Közepesen forró sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt, közben többször megforgatjuk, hogy mindenütt ropogósra süljön.
- Nyáron a szabadban, faszénparázs fölött a legjobb megsütni.
- Friss salátával, héjában főtt burgonyával kínáljuk.
Szia Nea :)
VálaszTörlésHagytam Neked egy díjat a blogomon :)
Köszönöm szépen!
VálaszTörlés