Mikor a kék-sárga áruházlánc megjelent Magyarországon gyakran jártunk oda, nem csak bútorokért, hanem, az éttermét is szívesen látogattuk. Főként ez a tradicionális svéd finomság ejtett rabul. Ma már nem kell elmennünk az áruházba, ha megkívánjuk, elkészítem itthon. A receptet egy televíziós műsorban láttam, azóta így készítem, nálunk nagyon bevált.
Elkészítési idő: 60 perc
Svéd húsgolyók barna mártással és áfonyalekvárral
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús vegyesen (sertés + marha)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tojás
- só
- fehérbors
- 2-3 ek szójaszósz
- 2 dl tejszín
- kevés tej
- 1 kk liszt
- zsemlemorzsa
- áfonya lekvár
- 5 dkg vaj a sütéshez
Elkészítése:
- A darált húshoz hozzáütjük a tojást, apróra vágott vöröshagymát, sót, fehérborsot és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Hozzáöntünk még egy kevéske tejszínt és egy kis tejet is.
- Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és a felolvasztott vajban kisütjük
- Miután az összes golyó elkészült, a visszamaradt vajat átszűrjük, majd egy tiszta serpenyőbe öntjük, megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a maradék tejszínt és szójaszószt. Összeforraljuk, megvárjuk, míg besűrűsödik.
- Azonnal tálaljuk. A húsgolyókra ráöntjük a mártást, hasábburgonyával és áfonyalekvárral kínáljuk.
Thank you for visit and for following my blog. I love yours too so I will follow back!
VálaszTörlésHave a nice day! :))
Tökéletes!:)
VálaszTörlés