Hozzávalók:
- 4-6 szelet sertéstarja (lehet csontos is)
- 1,5 kg burgonya
- 20 - 25 dkg füstölt szalonna
- só
- frissen őrölt bors
- mustár
- 1 db nagyobb, piros színű paprika (pl. kaliforniai vagy kápia) vagy 2 db zöldpaprika
- 1-2 szem paradicsom
Elkészítése:
- A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inakat késsel átvagdossuk, hogy a hús sütéskor ne ugorjon össze, majd befűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, vagy ezek helyett lehet flekken illetve magyaros fűszerkeverékkel is.
- A húst mindkét oldalán vékonyan megkenjük mustárral és kevés olajon mindkét felét fehéredésig sütjük.
- Egy tepsit kiolajozunk, az aljára rakjuk a felkarikázott burgonyát, megsózzuk, majd rárakosgatjuk a paprika, paradicsom és hagymakarikákat, ráfektetjük a hússzeleteket, a tetejére kakastaréj-szerűen bevagdalt szalonnát teszünk, amit meghintünk kevés pirospaprikával.
- Alufóliával légmentesen letakarjuk a tepsit és 180-200 C-on kb 3/4 órát sütjük, majd még kb ugyanennyi ideig fólia nélkül, amíg a szalonna a tetején meg nem pirult.
- Savanyúságot mindenképpen tálaljunk hozzá. Csalamádé, jól behűtött kovászos uborka vagy csípős cseresznyepaprika illik leginkább hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!