2010. január 1., péntek

Tepsis tarja



Elkészítési idő: 120 perc

Tepsis tarja

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet sertéstarja (lehet csontos is)
  • 1,5 kg burgonya
  • 20 - 25 dkg füstölt szalonna
  • frissen őrölt bors
  • mustár
  • 1 db nagyobb, piros színű paprika (pl. kaliforniai vagy kápia) vagy 2 db zöldpaprika
  • 1-2 szem paradicsom

Elkészítése:

  1. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inakat késsel átvagdossuk, hogy a hús sütéskor ne ugorjon össze, majd befűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, vagy ezek helyett lehet flekken illetve magyaros fűszerkeverékkel is.
  2. A húst mindkét oldalán vékonyan megkenjük mustárral és kevés olajon mindkét felét fehéredésig sütjük.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, az aljára rakjuk a felkarikázott burgonyát, megsózzuk, majd rárakosgatjuk a paprika, paradicsom és hagymakarikákat, ráfektetjük a hússzeleteket, a tetejére kakastaréj-szerűen bevagdalt szalonnát teszünk, amit meghintünk kevés pirospaprikával.
  4. Alufóliával légmentesen letakarjuk a tepsit és 180-200 C-on kb 3/4 órát sütjük, majd még kb ugyanennyi ideig fólia nélkül, amíg a szalonna a tetején meg nem pirult.
  5. Savanyúságot mindenképpen tálaljunk hozzá. Csalamádé, jól behűtött kovászos uborka vagy csípős cseresznyepaprika illik leginkább hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!