2011. április 4., hétfő

Medvehagymás-túrós háromszögek





Elkészítési idő: 35 perc

Medvehagymás-túrós háromszögek

Hozzávalók:

  • 1 csomag (270 gr.) leveles tészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg túró
  • 1/2 csomag medvehagyma
  • őrölt bors

Elkészítése:

  1. A medvehagymát nagyon apróra vágjuk, a túrót alaposan szétnyomkodjuk.
  2. A túróba belekeverjük a medvehagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A leveles tésztát kiterítjük, egyforma négyzeteket vágunk belőle.
  4. Mindegyik lapocskára kiskanálnyi túrós tölteléket rakunk.
  5. Háromszög alakúra hajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a háromszögeket, hideg vízzel megspricceljük, 200C-os forró sütőben néhány perc alatt ropogósra sütjük.
  7.  Langyosan a legfinomabb.
TIPP: 

sütés előtt megkenhetjük felvert tojássárgájával ill. megszórhatjuk szezámmaggal vagy vegyes magkeverékkel is a háromszögek tetejét. 




4 megjegyzés:

  1. Még nem ettem medvehagymát, de ezt szívesen megkostolnám.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet!Éppen tegnap szedtünk.Viszem a recidet!:-)Köszönöm

    VálaszTörlés
  3. Megsütöttem, isteni lett, köszi a receptet :)! A juhtúrós medvehagymás pogiddal is szemezek, nagyon jól hangzik, és annyira mutatós!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket