Elkészítési idő: 60 perc
Töltött tök kapormártással
Hozzávalók:
- 2 zsenge tök
- 50 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg rizs
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
kapormártás:
- 2 nagy csokor kapor
- 3 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- citromlé
- só
- bors
- pirospaprika
- pici cukor
Elkészítése:
- A tököket meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét mélyen kivájjuk, hogy legyen hely a tölteléknek.
- Megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
- Elkészítjük a tölteléket: a rizst enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
- Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit tovább pirítjuk vele, majd meghintjük pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a darált húst, jól átforgatjuk a hagymával, sózzuk, borsozzuk, vizet öntve alá, puhára pároljuk, zsírjára lesütjük.
- A darált húst ráöntjük a rizsre, hozzáadjuk a reszelt sajtot - ez fogja össze majd a tölteléket - az edény alján hagyunk egy kis pörkölt szaftot a kapormártáshoz.
- A pörkölt szafthoz adunk néhány evőkanál vizet, beleszórjuk a felaprított kaprot, sózzuk és ha felforrt behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
- Jól összeforraljuk, pici cukrot teszünk bele és kevés citromlével savanyítjuk.
- A tökcsónakokat sütőtálba helyezzük, jó púposan megtöltjük a darált húsos-rizses töltelékkel, tetejüket leöntjük néhány kanálnyi kapormártással, kevés vizet aláöntve fólia alatt puhára pároljuk.
- A fóliát levéve tovább sütjük, míg szép színt kap.
- Kapormártással és sült (új)krumplival tálaljuk.
Nekem nagyon tetszik:)
VálaszTörlésDe rég ettem, nekem is nagyon bejön
VálaszTörlésJó régen ettem már én is!
VálaszTörlésHa van kedved nézz be hozzám egy játék erejéig. :)