A hétköznapok egyszerű, de annál nagyszerűbb levese. Különösen hideg, fázós napokon, mint a mai is volt szeretem készíteni, mert jól átmelegíti az embert. Annyira tartalmas, hogy egytálételként is megállná a helyét, második fogásnak csak egy kis túrós pogácsát készítettem mellé. A belevalók szinte mindig akadnak itthon és még a zöldségek pucolásával együtt is maximum fél óra az elkészítése. Most tárkonyosan, savanykásan készítettem, de legközelebb lestyánnal is kipróbálom.
Elkészítési idő: 30 perc
Tárkonyos-tejfölös krumplileves
Hozzávalók:
- 3 nagyobb burgonya
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kockázott bacon
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 húsleves kocka
- 1 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- tárkony
- citromlé
Elkészítése:
- A bacont zsírjára olvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- A megpucolt répákat karikára vágjuk, rádobjuk a hagymára, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a tárkonyt és hozzádobjuk a húsleves kockát is.
- Mikor a zöldségek félpuhák belerakjuk a felkockázott burgonyát és az egészet puhára főzzük.
- Közben elkészítjük a habarást: a lisztet elkeverjük csomómentesre a tejszínnel, hozzáöntjük a tejfölt is és simára keverjük. A forrásban lévő leves levéből néhány merőkanálnyit hozzáteszünk, elkeverjük és a levesbe öntve jól kiforraljuk.
- Néhány csepp citromlével pikánsra savanyítjuk.
Ez nagyon jól néz ki! Tuti meg fogom csinálni!
VálaszTörlésGyönyörű leves,nagyon szeretem az ilyen leveseket,nagyon szép a tálalásod!
VálaszTörlésNagyon finom volt
VálaszTörlésSzia !Kedves Nea! Örömmel venném, ha ellátogatnál az oldalamra. üdvözlettel:)Marika
VálaszTörlésEz egy meghívás!