leves:
- húsleves ( vagy víz + leveskocka)
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- kapor
- só
- őrölt bors
- citrom
húsgombóc:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 zsemle
- tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csomag petrezselyem
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
Elkészítése:
- Először elkészítjük a húsgombócokat: a darált húshoz adjuk a tejben megáztatott, jól kifacsart zsemlét, a zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Jól összedolgozzuk.
- Amíg a levest elkészítjük, a masszát a hűtőben pihentetjük. A répákat megpucoljuk, karikára vágjuk, kevés olaj és víz hozzáadásával megpároljuk.
- Felöntjük a húslevessel és ha felforrt belefőzzük a húsgombócokat. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
- Tűzről levéve kevés citromlével pikánssá savanyítjuk.
Elhallatszott odáig,hogy mekkorát nyeltem?
VálaszTörlésNagyon guszta!
Finom lehet, nagyon guszta
VálaszTörlésCуп с фрикадельками?
VálaszTörlésNagyon guszta, és szép képet tettél a blogodra!
VálaszTörlés