Elkészítési idő: 30 perc
Magyaros laskagomba leves
Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- só
- őrölt bors
- 1 cs petrezselyem
rántás:
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, karikára vágjuk.
- A laska kemény, vastag tönkjét eltávolítjuk és a gombát leveleire szedjük.
- Kevés olajon félpuhára pároljuk a répákat, majd hozzáadjuk a laskát is.
- Fedő alatt együtt puhítjuk tovább.
- Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon lisztet pirítunk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, hideg vízzel felöntjük a rántást és belekeverjük a tejfölt is.
- Ha a gomba megpuhult felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, amikor felforrt összeforraljuk a rántással, amit hőkiegyenlítéssel keverünk a leveshez.
- Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Nagyon guszta a levesed! Sajnos még levest gombából nem készítettem, csak pörköltnek, vagy tojásosan szoktam készíteni.Ezután majd kipróbálom.
VálaszTörlésEgyszer ettem és már nem is emlkszem az ízére. Szívesen megkostolnám
VálaszTörlésEgyszerűen isteni.
VálaszTörlés