2011. június 5., vasárnap

Cseresznyés pite



Érik a ropogós cseresznye... így nem maradhat ki a repertoárból egy finom házi sütemény. Szerencsére már elég piros és jó ízű ahhoz, hogy egy jó kis pite készüljön belőle. Leginkább nyersen szeretem, a nyári rekkenő hőségben nincs is jobb, mint egy tál jól behűtött ropogós cseresznyével leülni egy árnyékos fa alá. Üde, könnyed íze miatt már az ókorban is az istenek eledelének tartották. Langyosan, vaníliafagyival tálalva nagyon finom. Még másnapra is puha marad a tésztája, feltéve ha megéri a másnapot.

Elkészítési idő: 45 perc

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 50 dkg cseresznye

Elkészítése:

  1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal, majd a margarinnal.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a tejjel felváltva a masszához adagoljuk, jó habosra kikeverjük.
  3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott cseresznyét, előmelegített 180 C-os sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
  4. A sütő ajtaját tilos nyitogatni!
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e?
  6. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.





6 megjegyzés:

  1. Gusztusos nagyon! Igazi, finom házias süti! Szeretjük!!

    VálaszTörlés
  2. Megsütöttem! :) Nagyon finom lett!:))
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom.megsütöttem,mindenkinek nagyon izlett,csak egy baj van vele har elfogy!

    VálaszTörlés
  4. Szeretném megtudni, hogy mekkora tepsi kell a pitéhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. közepes méretű, kb. 20x30 cm-es

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!