2011. június 24., péntek

Antipasti Gordon Ramsay-től



Egy remek nyers és vegán étel. Bizton állíthatom, hogy nem csak vegáknak fog ízleni ez az igazán üde ízeket magába foglaló nyári előétel. Gyorsan elkészül és még egészséges is. Jó ötlet vendégeknek készíteni, hisz nagyon mutatós is, bár ebben az esetben én a cukkinit kicsit meggrillezném, mert nyersen nem biztos, hogy mindenki szereti. Volt itthon sárga cukkinim, azt is felhasználtam hozzá, ettől az egész olyan vidám lett. Mennyei ízkompozíció. Köszönet érte Gordon Ramseynek!

Elkészítési idő: 15 perc
Pácolódás: 30 perc

Antipasti Gordon Ramsey-től

Hozzávalók:

  • 1 zöld cukkini
  • 1 sárga cukkini
  • 3-4 ek  olívaolaj
  • 3-4 ek  balzsamecet
  • 25 dkg krémsajt (pld: Philadelphia, az eredeti receptben ricotta szerepel)
  • maréknyi friss bazsalikom
  • citromlé
  • 5 gr pirított fenyőmag
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk egy teflonserpenyőben, felhasználásig félretesszük.
  2. A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, zöldség hámozóval hosszában vékony szalagokra szeleteljük.
  3. Tálcára rakjuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, kevés olívaolajat locsolunk rá, majd a hűtőbe tesszük fél órára pácolódni.
  4. Közben a krémsajtot kikeverjük a citromlével, sóval, borssal, hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikomlevelet és a fenyőmag 2/3-át, elkeverjük.
  5. A cukkinit konyhai papírtörlővel leitatjuk, rákenjük a krémsajtot és roládnak felgöngyöljük.
  6. A roládokat függőlegesen egy tálra állítjuk, tetejüket a maradék fenyőmaggal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, jól behűtjük.
  7. Közvetlen tálalás előtt locsoljuk meg kevés olívaolajjal és balzsamecettel.





3 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!