A nyári kedvenc salátáim egyike. Végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Fontos, hogy édes, zamatos, nap érlelte paradicsomból készüljön. Grillezett húsok mellé színében és ízében is remekül illik.
Elkészítési idő: 10 perc
Olívás-balzsamecetes paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- 6 nagy, kemény paradicsom
- 1 nagy lilahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 kk cukor (ízlés szerint lehet több is)
- só
- frissen őrölt bors
- néhány szem magozott fekete olajbogyó
- feta sajt
Elkészítése:
- A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, karikákra szeleteljük és egy mély tálba tesszük.
- A lilahagymát fél karikákra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk.
- Az olívaolajban elkeverjük a balzsamecetet és a cukrot.
- Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az ecetes-olajos keveréket, lazán összeforgatjuk a salátával.
- Behűtjük egy fél órára, tálalás előtt olajbogyót és fetát teszünk a tetejére.
Imádom a paradicsomot
VálaszTörlés