Színkavalkád, remek ízek, sok zöldség, egészséges alapanyagok. Ez jellemzi leginkább ezt a fogást. Mióta beköszöntött a rekkenő hőségek időszaka, bizony nem sok kedvem van begyújtani a sütőt vagy a tűzhelyet. Leginkább hűsítő levesek és könnyű zöldséges fogások, desszertek vannak terítéken. Ezt a csirkenyársat azért szeretem, mert előző este is el tudom készíteni, amikor már nincs olyan nagy meleg, másnap pedig már csak rá kell dobni a grillre és néhány perc alatt kész az ebéd vagy a vacsora. A hozzávalók tetszőlegesen variálhatók és akinek van ideje - nekem most nem volt - előtte a húst is bepácolhatja, még jobb lesz tőle a végeredmény. A recepthez mennyiségeket most nem írok, a családtagok étvágyától függően alakul. Nekem 1 nagyobb csirkemellből 6 darab nyársam lett.
Elkészítési idő: 45 perc
Színes zöldséges csirkenyárs
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- cukkini (sárga és zöld)
- piros kaliforniai paprika
- lilahagyma
- füstölt szalonna
- grill fűszersó
Elkészítése:
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
- A cukkinit karikákra, a paprikát szintén kockára, a lilahagymát negyedekbe vágjuk, a füstölt szalonnát vékonyra szeleteljük.
- Az alapanyagokat a következő sorrendben a nyársra húzzuk: lilahagyma - cukkini - csirkehús - szalonna - paprika.
- Addig ismételjük, míg megtelik a nyárs, a végét hagymával zárjuk.
- A kész nyársakat grill fűszersóval meghintjük és állandóan forgatva, parázs fölött vagy a gáztűzhelyen forró teflon serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
Gyönyörű színkavalkád!:) Megettem volna!:)
VálaszTörlésHű ez nagyon guszta! Nem maradt egy egészen kicsi szívesen eltüntetném!
VálaszTörlés