Egy imádni való, hűsítő desszert meleg napokra a citrusok savanykás ízével ötvözve.
Elkészítési idő: 45 perc
Meggyzselés túrókrém
Hozzávalók:
túrókrém:
- 50 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és ízlés szerint leve
- 2 dl habbá vert tejszín
meggyzselé:
- 30 dkg magozott meggy
- 5-10 dkg cukor (a gyümölcs savanyúságától függően)
- 1 evőkanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
- 1 dl víz
- 1 narancs reszelt héja
díszítés:
- tejszínhab
- pisztácia
Elkészítése:
- A meggyet a cukorral egy edényben összefőzzük, a keményítőt a vízzel simára elkeverjük, besűrítjük vele a meggyes ragut.
- A tűzről levéve belereszeljük a narancshéjat, elkeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A túrót simára keverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, ízlés szerinti citromlével.
- A túrókrémhez keverjük a felvert tejszínhabot.
- A túrókrémet és a meggyzselét egymásra rétegezzük egy kehelyben.
- Tetejét tejszínhabbal és apróra vágott pisztáciával díszítjük.
Forrás: Nők Lapja Konyha
Nagyon guszta hűsítő poharas édesség !Szívesen kiűrítenék most nagyhirtelen egy poharat!
VálaszTörlésRemekül néz ki
VálaszTörlésHmm, pohárkrémek a gyengéim! :-) Nagyon szép!
VálaszTörlés2 liter tejszín kell hozzá? Vagy ez csak elírás?
VálaszTörlésKedves Anna!
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt. Természetesen 2 dl, csak elírás történt. Javítottam.
Hú, ez szuper jól néz ki! :)
VálaszTörlés