2011. június 11., szombat

Színes zöldséges csirkenyárs




Színkavalkád, remek ízek, sok zöldség, egészséges alapanyagok. Ez jellemzi leginkább ezt a fogást. Mióta beköszöntött a rekkenő hőségek időszaka, bizony nem sok kedvem van begyújtani a sütőt vagy a tűzhelyet. Leginkább hűsítő levesek és könnyű zöldséges fogások, desszertek vannak terítéken. Ezt a csirkenyársat azért szeretem, mert előző este is el tudom készíteni, amikor már nincs olyan nagy meleg, másnap pedig már csak rá kell dobni a grillre és néhány perc alatt kész az ebéd vagy a vacsora. A hozzávalók tetszőlegesen variálhatók és akinek van ideje - nekem most nem volt - előtte a húst is bepácolhatja, még jobb lesz tőle a végeredmény. A recepthez mennyiségeket most nem írok, a családtagok étvágyától függően alakul. Nekem 1 nagyobb csirkemellből 6 darab nyársam lett.

Elkészítési  idő: 45 perc

Színes zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé
  • cukkini (sárga és zöld)
  • piros kaliforniai paprika
  • lilahagyma
  • füstölt szalonna
  • grill fűszersó

Elkészítése:

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A cukkinit karikákra, a paprikát szintén kockára, a lilahagymát negyedekbe vágjuk, a füstölt szalonnát vékonyra szeleteljük.
  3. Az alapanyagokat a következő sorrendben a nyársra húzzuk: lilahagyma - cukkini - csirkehús - szalonna - paprika.
  4. Addig ismételjük, míg megtelik a nyárs, a végét hagymával zárjuk.
  5. A kész nyársakat grill fűszersóval meghintjük és állandóan forgatva, parázs fölött vagy a gáztűzhelyen forró teflon serpenyőben kevés olajon készre sütjük.









2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű színkavalkád!:) Megettem volna!:)

    VálaszTörlés
  2. Hű ez nagyon guszta! Nem maradt egy egészen kicsi szívesen eltüntetném!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket