A magyar gasztronómiai kultúra szerencsére igen gazdag levesekben. A téli időszakban gyakrabban vágyakozunk tartalmas, gőzölgő, laktató levesek után. A tegnapi hűtő mustra során találtam egy darabka pulykacombot és mivel minden más hozzávaló is akadt itthon, nem sokáig volt kétséges, hogy mit is készítek belőle, mert ezt a levest mindennap is meg tudnám enni, annyira szeretem .
Elkészítési idő: 60 perc
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb-filé
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 marék zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 zöldségleveskocka
- szárított tárkony
- só
- frissen őrölt bors
- citrom leve
- 5 dkg vaj (!)
habarás:
- 2 dl tejszín
- liszt
Elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megdinszteljük, a kockára vágott pulykahúst fehéredésig sütjük rajta.
- Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük.
- Hozzáadjuk a hasábokra vágott répákat, kis ideig együtt pároljuk.
- Felengedjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, majd a borsót és később a gombát is beletesszük.
- Mikor a leves felforrt tejszínes habarással besűrítjük, néhány csepp citromlével pikánsabbá tesszük az ízét.
- Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!