2010. február 13., szombat

Tárkonyos pulykaraguleves



A magyar gasztronómiai kultúra szerencsére igen gazdag levesekben. A téli időszakban gyakrabban vágyakozunk tartalmas, gőzölgő, laktató levesek után. A tegnapi hűtő mustra során találtam egy darabka pulykacombot és mivel minden más hozzávaló is akadt itthon, nem sokáig volt kétséges, hogy mit is készítek belőle, mert ezt a levest mindennap is meg tudnám enni, annyira szeretem .

Elkészítési idő: 60 perc

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb-filé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 marék zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1 zöldségleveskocka
  • szárított tárkony
  • frissen őrölt bors
  • citrom leve
  • 5 dkg vaj (!)

habarás:

  • 2 dl tejszín
  • liszt

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megdinszteljük, a kockára vágott pulykahúst fehéredésig sütjük rajta. 
  2. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a hasábokra vágott répákat, kis ideig együtt pároljuk.
  4. Felengedjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, majd a borsót és később a gombát is beletesszük.
  5. Mikor a leves felforrt tejszínes habarással besűrítjük, néhány csepp citromlével pikánsabbá tesszük az ízét.
  6. Forrón tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket