Hozzávalók:
palacsinta:
- 25-30 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szódavíz
- só
- 1 közepes zsenge cukkini
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, megtöröljük, végeit levágjuk, héjastul lereszeljük, sózzuk, néhány percig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
- Közben a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítünk a hozzávalókból, majd beletesszük a kinyomkodott cukkinit és kevés olajon nem túl vastag palacsintákat sütünk.
- Mikor mind kisült, háromszög alakúra hajtjuk, tűzálló tálban egymás mellé rakosgatjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és a sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára nem pirul a tetején.
- A maradék tejfölbe zúzott fokhagymát keverünk, ezt kínáljuk mellé.
Tipp: Lehet a tortaszerűen is készíteni, rétegenként tejfölt rakni és sajtot szórni rá, majd sütőben jól átsütni.
Elviszem ezt a recit, ha nem bánod, mert a nagyfiam nagyon szereti a cukkinit.
VálaszTörlés