2010. február 27., szombat

Cukkinis palacsinta




Elkészítési idő: 60 perc

Cukkinis palacsinta

Hozzávalók:

palacsinta:

  • 25-30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, megtöröljük, végeit levágjuk, héjastul lereszeljük, sózzuk, néhány percig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
  2. Közben a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítünk a hozzávalókból, majd beletesszük a kinyomkodott cukkinit és kevés olajon nem túl vastag palacsintákat sütünk.
  3. Mikor mind kisült, háromszög alakúra hajtjuk, tűzálló tálban egymás mellé rakosgatjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és a sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára nem pirul a tetején.
  4. A maradék tejfölbe zúzott fokhagymát keverünk, ezt kínáljuk mellé.


Tipp: Lehet a tortaszerűen is készíteni, rétegenként tejfölt rakni és sajtot szórni rá, majd sütőben jól átsütni.






1 megjegyzés:

  1. Elviszem ezt a recit, ha nem bánod, mert a nagyfiam nagyon szereti a cukkinit.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!