A ma esti vacsorához az ötlet a la carte - tól származik. Az alapanyagok megegyeznek, de én kicsit átvariáltam az elkészítés módját. Nem volt időm és kedvem sem a pesto készítéshez, így én csak kisebb darabokra aprítva-tépkedve tettem az alapanyagokat a tésztához. Így is nagyon finom lett, sőt annyira ízlett, hogy máskor is így fogom készíteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki kedveli az olaszos ízvilágot.
Elkészítési idő: 30 perc
Fokhagymás-bazsalikomos spagetti aszalt paradicsommal
Hozzávalók:
Elkészítése:
- 25 dkg spagetti
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 4-5 szem aszalt paradicsom
- 2 ek. olívaolaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 5 dkg fenyőmag
- parmezán
- só
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós, lobogó vízben "al denté"-re, azaz fogkeményre főzzük.
- Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a fenyőmagot, ha kicsit megpirult, egy tálkába öntjük, hagyjuk kihűlni.
- Ugyanabban a serpenyőben 2 ek olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk,hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. (Lassú tűznél kell csinálni, különben a fokhagyma és a bazsalikom is megég! ) Mikor a bazsalikomlevél kezd fonnyadni hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot és néhány pillanatig együtt pirítjuk őket.
- A tűzről levesszük a serpenyőt, hozzákeverjük a kifőtt spagettit, átforgatjuk a fokhagymás-bazsalikomos-aszalt paradicsomos keverékkel és rögtön tálaljuk.
- Tetejére szórjuk a pirított fenyőmagot, reszelt parmezánnal bőven meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!