Tegnap reggel munkába menet gyorsan beszaladtam a közeli piacra. A hentes pultok kínálatát nézegetve megláttam a friss sertésnyelveket. Rögtön eldöntöttem, hogy paprikás-fokhagymás főtt nyelv lesz belőle. Kicsit időigényes az elkészítése, de az íze megéri a fáradtságot. Kuktában előbb, kb. 1 óra alatt elkészül. Reggelire vagy vacsorára kiadós ínyencség. Egy pohárka forralt bor remekül illik hozzá.
Elkészítési idő: 120-180 perc
Dermesztés: 8 óra
Hozzávalók:
Elkészítése:
- 2-3 sertésnyelv
- 1 vöröshagyma
- 6-8 g fokhagyma
- néhány szem egész bors
- só
- pirospaprika
Elkészítése:
- A sertésnyelveket hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felhabzott leöntjük róla a vizet és tiszta vízzel újra felengedve folytatjuk tovább a főzést, amelybe sót, megpucolt, egészben hagyott vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát és néhány szem egész borsot teszünk.
- Lassú tűzön, a nyelv méretétől függően 1,5 - 2 óra hosszat is főzzük, állandóan pótolva az elfőtt vizet. Akkor jó, ha a kést beleszúrva a nyelv lecsúszik róla.
- Ha megfőtt, kivesszük és megvárjuk míg kicsit kihűl, majd a fehér bőrdarabkákat leszedjük róla, még langyosan beleforgatjuk a pirospaprikába, a maradék apróra vágott fokhagymát rászórjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük kifagyni.
- Friss, ropogós kenyérrel, zöldségekkel körítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!