2010. február 10., szerda

Húsos tallér




Nagyon szeretjük a pizzát, gyakran készítek is, de most valami hasonló, mégis más, gyorsan összedobható éhségűző finomságot szerettem volna sütni. Ezt a tésztát nem kell keleszteni, csak összegyúrom és már nyújtom is ki. A benne lévő túrótól mégis zamatos, könnyedebb állagú lesz. Maradék bolognai mártás újrahasznosítására is alkalmas a feltét, némi friss paradicsom és pár szál újhagyma hozzáadásával.

Elkészítési idő: 60 perc

Húsos tallér

Hozzávalók:
(6-8 db-hoz)

  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 dl + 2 ek olaj
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg túró
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg darált hús
  • 4-5 szál újhagyma
  • 3 paradicsom
  • petrezselyem
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • oregano

Elkészítése:

  1. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel és az olajjal, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, túrót és 1 tk sóval sima tésztává összegyúrjuk.
  2. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, egy kevés petrezselymet is finomra aprítunk.
  3. 2 ek olajon a darált húst morzsalékosra sütjük,hozzáadjuk a paradicsompürét,  felkockázott paradicsomot, az újhagyma karikákat, petrezselymet, megszórjuk kevéske oregánóval, sóval, borssal és 2-3 perc alatt az egészet összepároljuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán nem túl vékonyra kinyújtjuk, bögre segítségével kerek lapocskákat szúrunk ki belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket.
  5. Egyenként rásimítjuk a húsos masszát, sóval, borssal ízesített tejföllel meglocsoljuk,  végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és a tészta széle kicsi kérget kap.






2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!