Nagyon szeretjük a pizzát, gyakran készítek is, de most valami hasonló, mégis más, gyorsan összedobható éhségűző finomságot szerettem volna sütni. Ezt a tésztát nem kell keleszteni, csak összegyúrom és már nyújtom is ki. A benne lévő túrótól mégis zamatos, könnyedebb állagú lesz. Maradék bolognai mártás újrahasznosítására is alkalmas a feltét, némi friss paradicsom és pár szál újhagyma hozzáadásával.
Elkészítési idő: 60 perc
Húsos tallér
Hozzávalók:
(6-8 db-hoz)
Elkészítése:
(6-8 db-hoz)
- 2 tojássárgája
- 1 dl tej
- 1 dl + 2 ek olaj
- 40 dkg liszt
- 20 dkg túró
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg darált hús
- 4-5 szál újhagyma
- 3 paradicsom
- petrezselyem
- 1 ek paradicsompüré
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- oregano
Elkészítése:
- A tojássárgákat elkeverjük a tejjel és az olajjal, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, túrót és 1 tk sóval sima tésztává összegyúrjuk.
- A paradicsomokat kis kockákra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, egy kevés petrezselymet is finomra aprítunk.
- 2 ek olajon a darált húst morzsalékosra sütjük,hozzáadjuk a paradicsompürét, felkockázott paradicsomot, az újhagyma karikákat, petrezselymet, megszórjuk kevéske oregánóval, sóval, borssal és 2-3 perc alatt az egészet összepároljuk.
- A tésztát lisztezett deszkán nem túl vékonyra kinyújtjuk, bögre segítségével kerek lapocskákat szúrunk ki belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket.
- Egyenként rásimítjuk a húsos masszát, sóval, borssal ízesített tejföllel meglocsoljuk, végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és a tészta széle kicsi kérget kap.
Ez annyira finom lehet, hogy el kell csennem a recit!:-) Ugye nem baj?
VálaszTörlésVidd csak bátran Nelli.
VálaszTörlés