2010. március 22., hétfő

Gombás kifli




Ez a nagyszerű vacsora recept Stahl Judit szakácskönyvéből való. Finom, egyszerűen elkészíthető és egy fárasztó nap után pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjuk. Gombakedvelők biztosan imádni fogják.

Elkészítési idő: 45 perc

Gombás kifli

Hozzávalók:

  • 4 kifli
  • 25 dkg gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • mustár
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráhelyezzük a belsejétől kikapargatott fél kifliket.
  2. Olívaolajon az apróra vágott gombát fedő alatt megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, levét elforraljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kevés mustárt is.
  3. A kifli belet kézzel apróra morzsáljuk, hozzáadjuk a megpárolt gombát és az apróra vágott petrezselymet, összekeverjük. Beletöltjük a kiflikbe és leöntjük az alábbi keverékkel: tejföl + tejszínes krémsajt + joghurt + tojássárgája + frissen őrölt bors.
  4. Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.








2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és a hozzávalók alapján nagyon ígéretes vacsi! Hétvégén mindenképpen kipróbálom!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!