Elkészítési idő: 20 perc
Pihentetés: 8 óra
Gesztenyés diplomatapuding
Hozzávalók:
Gesztenyés diplomatapuding
Hozzávalók:
- 1 nagy csomag babapiskóta (400 gr)
- 3 csomag gesztenyemassza (75 dkg)
- 4 dl habtejszín
- rum
Elkészítése:
- Egy kisebb lábast kiöblítünk hideg vízzel és kereszt alakban kibéleljük átlátszó fóliával úgy, hogy a fólia szélei az edény peremén túl lógjanak.
- A kiolvasztott gesztenyemasszákhoz hozzáöntjük a tejszínt és géppel alaposan összedolgozzuk.
- A babapiskótákat egyesével megmártjuk a rumban és a formát kibéleljük úgy, hogy körben és alul is legyen piskóta. Vigyázni kell, a piskóta ne ázzon el, inkább éppen csak kortyintson egy kicsit a rumból.
- Egy réteg gesztenyekrém, majd megint piskóta következik, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére piskóta kerüljön!
- Egy kistányért helyezünk a piskóta tetejére, egy vízzel teli kis edénykét teszünk rá, ezzel lenyomjuk. Másnapig hűtőbe tesszük, mert ekkorra érnek össze az ízei.
- Fogyasztás előtt a folpack segítségével kiemeljük és tányérra borítjuk, tetejére csokimázat csorgatunk, friss gyümölccsel díszítjük.
- Csokimáz: kakaópor + porcukor + kicsi tej - összefőzni
Nagyon csábító! Fincsi lehet!
VálaszTörlésde jó lehet!!-ne,ha enném:-)
VálaszTörlésilyet kell(majd!)készítenem :)
Holnapra megcsináltam, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz! Itt nagyon guszta!
VálaszTörlés