Ez a nagyszerű vacsora recept Stahl Judit szakácskönyvéből való. Finom, egyszerűen elkészíthető és egy fárasztó nap után pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjuk. Gombakedvelők biztosan imádni fogják.
Elkészítési idő: 45 perc
Gombás kifli
Hozzávalók:
- 4 kifli
- 25 dkg gomba
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 2 tojássárgája
- mustár
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200° C-ra.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a belsejétől kikapargatott fél kifliket.
- Olívaolajon megpároljuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, levét elforraljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a mustárt is.
- A kiflibelet kézzel apróra morzsáljuk, hozzáadjuk a megpárolt gombát és az apróra vágott petrezselymet, összekeverjük.
- Beletöltjük a kiflikbe, leöntjük az alábbi keverékkel: tejföl + tejszínes krémsajt + joghurt + tojássárgája + frissen őrölt bors.
- Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Húú de guszta! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és a hozzávalók alapján nagyon ígéretes vacsi! Hétvégén mindenképpen kipróbálom!
VálaszTörlés