2010. november 29., hétfő

Mustáros-rozmaringos flekken zöldfűszeres steakburgonyával




Ezt a finom húsételt nehezen lehetne beilleszteni egy kalóriaszegény étrendbe. Igazi magyaros kísértés. Bár semmi különleges nincs benne, mégis feldobja az unalmas hétköznapokat és a férfiak többsége is imádja az ilyen nehéz, szaftos falatokat. Nyáron grillen sütve az igazi, valamilyen friss, zamatos salátával tálalva.Na de a nyár még nagyon távol van, a jó falatok meg télen is a tányérra kívánkoznak.

Elkészítési idő: 60 perc
Pihentetés: 8 óra

Mustáros rozmaringos flekken zöldfűszeres steakburgonyával

Hozzávalók:


  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 2 vöröshagyma
  • mustár
  • flekken fűszer
  • friss rozmaring
  • olaj


steak burgonya:


  • 1 kg burgonya
  • 2 ek mustár
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek olaj
  • friss petrezselyem, rozmaring és kakukkfű
  • só 


Elkészítése:


  1. A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, a zsíros részeinél és a széleinél kicsit bevagdossuk, hogy sütésnél ne ugorjon össze.
  2. Flekken fűszerrel meghintjük, majd mindkét oldalát vékonyan megkenjük a mustárral.
  3. Egy kisebb edénybe lerakjuk a hússzeleteket úgy, hogy közéjük vastagabbra karikázott vöröshagymát és rozmaring ágacskákat rétegezünk.





  1. A tetejét hagymakarikákkal zárjuk és felöntjük annyi olajjal, amennyi ellepi.
  2. Lefóliázzuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.






  1. Másnap a hús alól az olajat egy teflon serpenyőbe szűrjük, a hagymakarikákat egy tányérra kiszedjük kevés liszttel megszórjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, a húst megsózzuk és mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
  3. Ha mind kisült félretesszük, melegen tartjuk és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymakarikákat.
  4. A húsra halmozva tálaljuk a steak burgonyával, amelyhez a héjas burgonyát hasábokra vágjuk, beleszórjuk egy tepsibe. A mustárhoz adjuk az olajat, a fokhagymát és a sót, jól elkeverjük, majd a burgonyára öntjük a keveréket, rászórjuk a friss, apróra vágott fűszereket, jól átkeverjük, hogy egyenletesen bevonja őket mindenhol a mustáros-fűszeres keverék.
  5. Forró sütőben kb 45-50 percig sütjük.







3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó,ki kell próbálnom!! sajnos a rozmaringom elpusztult,de szerzek be másikat!:)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!