Egyszerű, gyorsan elkészíthető rágcsálnivaló, mellyel akár több napos vendégségre is felkészülhetünk. Ünnepek előtt már 1-2 héttel el lehet készíteni, mivel a tésztájában nincs tojás jól záródó fémdobozban sokáig eláll és ugyanolyan friss, omlós marad.
Elkészítési idő: 50 perc
Sajtos-juhtúrós rudacskák
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg juhtúró
- 25 dkg margarin
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 2-3 mokkáskanálnyi só ( juhtúró sósságától függően)
- kevés tej
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
- A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a puha margarinnal. Hozzátesszük a juhtúrót és a reszelt sajt felét, pici tej hozzáadásával összegyúrjuk a tésztát.
- Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd 1 cm széles, tetszőleges hosszúságú rudacskákra vágjuk derelyemetszővel.
- Felvert tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és sütőpapírral kibélelt tepsibe téve közepesen meleg sütőben halvány színűre sütjük.
Ez pogiban is kiváló, imádom ezt a receptet.
VálaszTörlésRemek, el is mentem
VálaszTörlés