2010. november 21., vasárnap

Sajtos-juhtúrós rudacskák




Egyszerű, gyorsan elkészíthető rágcsálnivaló, mellyel akár több napos vendégségre is felkészülhetünk. Ünnepek előtt már 1-2 héttel el lehet készíteni, mivel a tésztájában nincs tojás jól záródó fémdobozban sokáig eláll és ugyanolyan friss, omlós marad.

Elkészítési idő: 50 perc

Sajtos-juhtúrós rudacskák

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 2-3 mokkáskanálnyi só ( juhtúró sósságától függően)
  • kevés tej
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a puha margarinnal. Hozzátesszük a juhtúrót és a reszelt sajt felét, pici tej hozzáadásával összegyúrjuk a tésztát.
  2. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd 1 cm széles, tetszőleges hosszúságú rudacskákra vágjuk derelyemetszővel.
  3. Felvert tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és sütőpapírral kibélelt tepsibe téve közepesen meleg sütőben halvány színűre sütjük.





2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!