2012. március 8., csütörtök

Almarózsa










Ma nem csak az alábbi szép köszöntővel készültem Nőnapra, de ezzel a nagyon finom és mutatós sütivel is szeretném az összes nőtársamat ezen a napon megünnepelni. Mivel igazi rózsát nem tudok átnyújtani, így arra gondoltam, hogy akkor almarózsát "adok" ajándékba. Ezt a rózsát ugyan nem lehet vázába tenni, de meg lehet enni illetve örömet lehet szerezni vele szeretteinknek az év bármelyik napján. Vigyázat, a gyorsan illanó kategóriába tartozik. Jó étvágyat hozzá!   

Elkészítési idő: 45 perc

Almarózsa
6 db-hoz


Hozzávalók: 

  • 1 csomag (270 gr-os) Tante Fanny leveles tészta
  • 2 közepes piros alma
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 3 ek baracklekvár + 2 ek víz

szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:  

  1. Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, héjastól kb 1-2 mm vastagságúra szeleteljük.
  2. Forró citromos vízben enyhén puhára főzzük az almaszeleteket, csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek, ne főzzük túl!
  3. Leszűrjük, konyharuhára vagy papírtörlőre téve leszárítjuk róla a nedvességet.
  4. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületre kiterítjük, kicsit még nyújtunk rajta, hogy vékony legyen, 6 egyenlő csíkot vágunk belőle.
  5. A csíkokat megkenjük kevés vízzel elkevert sárgabaracklekvárral, a tészta felső részére ráhelyezzük a puha almaszeleteket úgy, hogy kicsit fedjék egymást és kb ½ cm-re túllógjanak a tészta peremén.
  6. Az almaszeleteket meghintjük kevés őrölt fahéjjal.
  7. A tésztacsík alsó részét ráhajtjuk az almákra, majd feltekerjük.
  8. Szilikonos muffin formába tesszük.
  9. Előmelegített 170-180°C-os sütőben kb 35-40 percig sütjük.
  10. Sütőből kivéve 10 percet hagyjuk a formában hűlni.
  11. Tálalás előtt kevés porcukorral meghintjük. 







11 megjegyzés:

  1. Köszi, nagyon kedves vagy! Csodásak ezek a sütemény rózsáid! Nagyon finom is lehet, egyszer kifogom próbálni mert nagyon mutatós !Kívánok ezen a napon is minden jót és szépet Neked!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a rózsák! Köszönjük szépen! :)
    Neked is boldog Nőnapot!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek lettek!:)Hétvégén meg is csinálom őket,köszönöm az ötletet és a receptet!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett, mi is nagyon szeretjük! Olyan tavaszias!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom sütemény, mi is nagyon szeretjük! Szépségesek lettek!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett! Milyen rég csináltam én is , ideje lesz pótolni a mulasztást. :))

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket