2010. április 4., vasárnap

Mimóza saláta



Ez a saláta magába hordozza a tavasz minden ígéretét. Aranyló sárga színe a napfényt idézi. Tipikus húsvéti étel, remekül passzol a sonka mellé friss foszlós kaláccsal, de sült húsok kísérőjeként vagy csak önmagában, vacsoraként is megállja a helyét.

Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 2-3 óra

Mimóza saláta

Hozzávalók:

  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 6 tojás
  • 3 alma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 - 2 csomag újhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 1 citrom
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük. A kukoricát lecsepegtetjük. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
  2. A kukoricához adjuk a kinyomkodott reszelt almát, ráreszeljük szintén a nagy lyukú reszelőn a sajtot, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát.
  3. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk vele a salátát.
  4. A 6 tojásból egyet félreteszünk, a többit karikákra szeleteljük.
  5. Egy nem túl mély üveg edényt friss salátalevelekkel kibélelünk, belesimítjuk a massza felét, kirakjuk a tojáskarikákkal, de kihagyunk 4 karikát a díszítéshez. Rásimítjuk a massza másik felét.
  6. Az egy félretett tojás sárgáját reszelőn a salátára reszeljük, a maradék 4 tojáskarikával és néhány cikk almával díszítjük, majd 2-3 óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy az ízei összeérjenek.





1 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket