Ez a saláta magába hordozza a tavasz minden ígéretét. Aranyló sárga színe a napfényt idézi. Tipikus húsvéti étel, remekül passzol a sonka mellé friss foszlós kaláccsal, de sült húsok kísérőjeként vagy csak önmagában, vacsoraként is megállja a helyét.
Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 2-3 óra
Mimóza saláta
Mimóza saláta
Hozzávalók:
Elkészítése:
- 1 doboz kukorica konzerv
- 6 tojás
- 3 alma
- 15 dkg trappista sajt
- 1 - 2 csomag újhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 citrom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A tojásokat megfőzzük, kihűtjük. A kukoricát lecsepegtetjük. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
- A kukoricához adjuk a kinyomkodott reszelt almát, ráreszeljük szintén a nagy lyukú reszelőn a sajtot, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát.
- A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk vele a salátát.
- A 6 tojásból egyet félreteszünk, a többit karikákra szeleteljük.
- Egy nem túl mély üveg edényt friss salátalevelekkel kibélelünk, belesimítjuk a massza felét, kirakjuk a tojáskarikákkal, de kihagyunk 4 karikát a díszítéshez. Rásimítjuk a massza másik felét.
- Az egy félretett tojás sárgáját reszelőn a salátára reszeljük, a maradék 4 tojáskarikával és néhány cikk almával díszítjük, majd 2-3 óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy az ízei összeérjenek.
Nagyon gusztusos!
VálaszTörlés