2011. február 27., vasárnap

Milánói csirkemell a la Nea




Régi nagy kedvenceim a milánói makaróni és a bolognai spagetti is. Sokan összetévesztik a kettőt, az alapvető különbség az, hogy a milánói sonkából és gombából, a bolognai pedig darált húsból és zöldségekből készül. De tulajdonképp az elnevezés mindegy is, hiszen sokak által kedvelt tészta ételekről van szó. A kettő közül bármelyik kiváló fogás ebédre vagy vacsorára. A porból készült, ketchuptól tocsogó vagy az ízetlen üveges változatokat azonban nem szeretem, hiszen ennek az ételnek a lelke pont a szósz. Sok helyen és sokfélét kóstoltam már, de az otthoninál nincs jobb. Mikor a sima változatra kicsit ráunok, akkor rakott formában a sütőbe tolom, többféle sajtot reszelek rá, amit jól rápirítok. De legjobban az általam kitalált változatot szeretem. Ropogós bundájú csirkemellel bolondítom meg és elkortyolgatok mellé egy pohárka száraz vörösbort.

Elkészítési idő: 45 perc

Milánói csirkemell a la Nea

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg gépsonka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • corn flakes
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2-3 dl (házilag eltett) paradicsomlé
  • spagetti vagy makaróni
  • bors
  • pici cukor
  • kakukkfű
  • oregano
  • bazsalikom
  • reszelt sajt vagy parmezán
  • olaj

Elkészítése:

  1. Bő, forró sós-olajos vízben kifőzzük a tésztát. 
  2. A corn flakes-t egy nylon zacskóba tesszük és húsklopfolóval kisebb darabokra törjük.
  3. A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk és a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
  4. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a sonkacsíkokat, a paradicsompürét, a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral szelídítjük az ízét, hozzáadjuk a fűszereket és mártás sűrűségűvé összeforraljuk.
  5. A csirkemelleket megfelezzük, majd mindegyiket 2 szeletre vágjuk. 
  6. A húsokat sózzuk, majd felvert tojásba és a corn flakes-be forgatjuk. 
  7. Bő, forró olajban kisütjük.
  8. A tésztát összekeverjük a mártással, bőven megszórjuk reszelt sajttal, ráfektetjük a ropogós csirkemelleket. 
  9. Forrón tálaljuk.






2 megjegyzés:

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!