A csirkeszárny sokak szerint értéktelennek tartott húsféle, de mi nagyon szeretjük és így elég gyakran kerül nálunk terítékre. Olcsó és kiadós. Általában pácolni szoktam. Többféle pácot használok, mert a pácok variálásával elképesztő ízkombinációk jönnek létre. Nem tudjuk megunni mivel minden alkalommal más-más ízhatás érvényesül. Legyen az csípős, szójás-mézes vagy fűszeres, jó ropogósra sütve ellenállhatatlanul ínycsiklandozó és finom. Hideg mártogatóst, salátát vagy könnyű köretet adhatunk mellé.
Elkészítési idő: 60 perc
Pácolás: 60 perc
Csípős csirkeszárnyak kéksajtos dippel
Csípős csirkeszárnyak kéksajtos dippel
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek.méz
- 1 dl chiliszósz
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
kéksajtos dipp:
- 15 dkg márványsajt (kéksajt)
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl majonéz
- 1 ek. worcestershire szósz (elhagyható)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
- A megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyak végeit levágjuk, a szárnyakat egy mélyebb tálba tesszük, kicsit megsózzuk.
- A páchoz a mézet, a chiliszószt, az olívaolajat összekeverjük, majd a húsokra öntjük és jól átforgatjuk, legalább 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
- Tűzálló tálba fektetjük a szárnyakat és fóliával lefedve 3/4 órát pároljuk a húst, majd a fóliát levéve róla pirosra sütjük.
- Amíg sül a hús, elkészítjük a dipp-et: a puha kéksajtot egy tálba tesszük, villával jól szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a zúzott fokhagymákat és a worcestershire szószt, kicsit sózzuk és borsozzuk.
- Jól összekeverjük és behűtjük.
- Tálalásnál a forró mázas csirkeszárnyakat a hideg sajtos mártogatóval kínáljuk.
Ezt nagyon tudnám szeretni!
VálaszTörlésHú de nagyon jól néz ki,bevállalnám!:-),nagyon jó lett a fotó is!
VálaszTörlésHű de szépek lettek a csirkék
VálaszTörlés