2011. február 19., szombat

Csípős csirkeszárnyak kéksajtos dippel




A csirkeszárny sokak szerint értéktelennek tartott húsféle, de mi nagyon szeretjük és így elég gyakran kerül nálunk terítékre. Olcsó és kiadós. Általában pácolni szoktam. Többféle pácot használok, mert a pácok variálásával elképesztő ízkombinációk jönnek létre. Nem tudjuk megunni mivel minden alkalommal más-más ízhatás érvényesül. Legyen az csípős, szójás-mézes vagy fűszeres, jó ropogósra sütve ellenállhatatlanul ínycsiklandozó és finom. Hideg mártogatóst, salátát vagy könnyű köretet adhatunk mellé.

Elkészítési idő: 60 perc
Pácolás: 60 perc

Csípős csirkeszárnyak kéksajtos dippel

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek.méz
  • 1 dl chiliszósz
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

kéksajtos dipp:

  • 15 dkg márványsajt (kéksajt)
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl majonéz
  • 1 ek. worcestershire szósz (elhagyható)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyak végeit levágjuk, a szárnyakat egy mélyebb tálba tesszük, kicsit megsózzuk.
  2. A páchoz a mézet, a chiliszószt, az olívaolajat összekeverjük, majd a húsokra öntjük és jól átforgatjuk, legalább 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  3. Tűzálló tálba fektetjük a szárnyakat és fóliával lefedve 3/4 órát pároljuk a húst, majd a fóliát levéve róla pirosra sütjük.
  4. Amíg sül a hús, elkészítjük a dipp-et: a puha kéksajtot egy tálba tesszük, villával jól szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a zúzott fokhagymákat és a worcestershire szószt, kicsit sózzuk és borsozzuk.
  5. Jól összekeverjük és behűtjük.
  6. Tálalásnál a forró mázas csirkeszárnyakat a hideg sajtos mártogatóval kínáljuk.


   



3 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!