Régi nagy kedvenceim a milánói makaróni és a bolognai spagetti is. Sokan összetévesztik a kettőt, az alapvető különbség az, hogy a milánói sonkából és gombából, a bolognai pedig darált húsból és zöldségekből készül. De tulajdonképp az elnevezés mindegy is, hiszen sokak által kedvelt tészta ételekről van szó. A kettő közül bármelyik kiváló fogás ebédre vagy vacsorára. A porból készült, ketchuptól tocsogó vagy az ízetlen üveges változatokat azonban nem szeretem, hiszen ennek az ételnek a lelke pont a szósz. Sok helyen és sokfélét kóstoltam már, de az otthoninál nincs jobb. Mikor a sima változatra kicsit ráunok, akkor rakott formában a sütőbe tolom, többféle sajtot reszelek rá, amit jól rápirítok. De legjobban az általam kitalált változatot szeretem. Ropogós bundájú csirkemellel bolondítom meg és elkortyolgatok mellé egy pohárka száraz vörösbort.
Elkészítési idő: 45 perc
Milánói csirkemell a la Nea
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 10 dkg gépsonka
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- corn flakes
- 1 tojás
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 2-3 dl (házilag eltett) paradicsomlé
- spagetti vagy makaróni
- só
- bors
- pici cukor
- kakukkfű
- oregano
- bazsalikom
- reszelt sajt vagy parmezán
- olaj
Elkészítése:
- Bő, forró sós-olajos vízben kifőzzük a tésztát.
- A corn flakes-t egy nylon zacskóba tesszük és húsklopfolóval kisebb darabokra törjük.
- A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk és a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
- Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a sonkacsíkokat, a paradicsompürét, a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral szelídítjük az ízét, hozzáadjuk a fűszereket és mártás sűrűségűvé összeforraljuk.
- A csirkemelleket megfelezzük, majd mindegyiket 2 szeletre vágjuk.
- A húsokat sózzuk, majd felvert tojásba és a corn flakes-be forgatjuk.
- Bő, forró olajban kisütjük.
- A tésztát összekeverjük a mártással, bőven megszórjuk reszelt sajttal, ráfektetjük a ropogós csirkemelleket.
- Forrón tálaljuk.
Kínzás, istenien néz ki
VálaszTörlésHát ez gyönyörű!:)
VálaszTörlés