2011. február 10., csütörtök

Kézműves Magyar Ízek Vására





Holnap kezdődik a Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison. Közel 100 kiállító - kizárólag magyar kistermelő és kézműves gazda - gasztronómiai remekeit lehet végigkóstolni. A kínálatban mindenki megtalálja a kedvére valót. Sonkák, kolbászok, sajtok és tejtermékek, csokoládék, mézek, lekvárkülönlegességek, aszalt gyümölcsök, jobbnál jobb kézműves borok, pezsgők és pálinkák, olajok és fűszerek, tészták, savanyúságok bőséges választéka várja a kíváncsiskodókat.

Az ínyencfalatok kedvelőit különleges gasztronómiai mesterművekkel is kényeztetik a termelők. Kínálatukban szerepel a diós-áfonyás orda, tökmagos krémsajt, mangalica- és szarvashúsból készült füstölt kolbász, rózsaszirom lekvár, havasi málnaméz, ibolya-, jázmin-, vagy rózsaszirmos csokoládé.

A rendezvényt főzőbemutatók szinesítik, melyeken tradicionális magyar ízeket lehet kóstolni, a gyerekeket pedig játszósarok, színpadi műsorok és kézműves programok várják.

A kóstolás és a vásár mellett beszélgetni lehet a meghívott termelőkkel, ajándékok és meglepetések is várják a vendégeket.

A hazai termelők mellett a vásár díszvendégei lesznek Erdély legkitűnőbb magyar termelői is.

Akik szeretnék felidézni a valódi, hamisítatlan magyar ízeket, de mindeközben egy jó kis kikapcsolódásra vágynak, azok ne hagyják ki ezt az egyedülálló gasztro vásárt.



1 megjegyzés:

  1. Úgy elmennék egy ilyen vásárra. Csak az a baj, hogy nincs utánfutóm, ami a pénzt szállítaná velem, mert szerintem mindent összevásárolnék :)
    Irigylem, aki el tud jutni. Micsoda örömbombák lehetnek itt :))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!