A zellert nyers formájában erőteljes, markáns íze miatt nem nagyon kedvelem. Egyedül a Waldorf-saláta esetében tudok kompromisszumot kötni vele. Viszont a zeller krémleves formájában egy rendkívül ízletes, nagyon hamar elkészíthető finomság, és így már jöhet minden mennyiségben. Nemcsak nagyon egészséges, de az egyik legismertebb afrodiziákum is. Közeleg a Valentin-nap, a szerelem ünnepe, melyre tökéletes választás lehet. Pestóval és sonkával felturbózva különleges ízélmény.
Elkészítési idő: 30 perc
Valentin-napi tejszínes zellerkrémleves pestóval és pármai sonkával
Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó
- 1 közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 liter húsleves
- 2 dl tejszín
- 10 dkg pármai sonka
- pestó
- extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a felkockázott zellert és burgonyát, kicsit még együtt pirítjuk tovább, sózzuk és felöntjük a húslevessel.
- Ha a zöldségek megpuhultak, lehúzzuk az edényt a tűzről és botmixerrel pürésítjük a levest.
- A tűzre visszatéve folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt és jól összeforraljuk.
- A sonkát vékony csíkokra szeleteljük - vagy jelen esetben egy szív alakú kiszúróval kivágjuk - és egy serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütjük.
- A levest forrón tálaljuk. Tetejét meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, rákanalazunk egy kis pestót és megszórjuk a sonkacsíkokkal.
Szemet gyönyörködtető.
VálaszTörlésNagyon dekoratív!
VálaszTörlésEz igen!A zellerkrémlevest mi is szeretjük mert egészséges.De így tálalva nagyon különleges is.Ötcsillagos!!!
VálaszTörlésCsudaszép!
VálaszTörlésMicsoda ötlet, micsoda gyönyörűség
VálaszTörlésJaj Nea ! Egy gyönyörűűűűű - Nekem valentin nap eltt is jöhetne :) Nagyon ízléses, gusztusos.
VálaszTörlés