Tipp: a lapokat megkenhetjük savanykásabb vagy a felhasznált gyümölccsel ízben harmonizáló lekvárral is, azután halmozzuk rá a vaníliás krémet.
Elkészítési idő: 50 perc
Vaníliás torta
20-22 cm-es tortaformához
A képeken látható torta 18 cm-es tortaformában készült,
így kisebb átmérőjű, de magasabb a torta.
Hozzávalók:
tészta:
- 13 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor,
- 2 tk sütőpor
- 4 tojás
- csipet só
krém:
- 1/2 liter habtejszín
- 1 cs Aranka vanília ízű krémpor
díszítés:
- mandulapehely
- friss nyári gyümölcsök
Elkészítése:
- A tészta száraz anyagait összekeverjük, majd hozzáöntjük a 4 felvert tojást, robotgéppel jól kikeverjük. A pudingport nem kell megfőzni, csak úgy ahogy van hozzá kell adni a liszthez.
- Kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a tésztát és 180°C-on szép aranybarnára sütjük kb 40-45 perc alatt. (Tűpróba!)
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínhez hozzáöntjük a vaníliás krémport és a robotgép legnagyobb fokozatán addig keverjük, míg sűrű, puding állagú nem lesz.
- A kisült, kihűlt tortát kettévágjuk, megkenjük a krémmel a tortalapokat, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
- Tetejét mandulalapocskákkal megszórjuk és friss gyümölccsel díszítjük.
Fantasztikus ezt meg kell sütnöm
VálaszTörlésNagyon jól hangzik! Tényleg csupa vanílií! :-)
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni, hogy a tojások sárgáját és fehérjét külön-külön kell felverni, vagy az egész tojásokat verjem fel? Előre is köszönönöm a válasz!
Mariann, a 4 tojást egyben villával csak enyhén kell felverni (mint a panírozáshoz szokás) és úgy hozzáadni a az összekevert száraz anyagokhoz, majd a robotgéppel összedolgozni a tésztát. Sok sikert az elkészítéséhez, a torta tényleg nagyon könnyű állagú és finom.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a válaszod! :-)
TörlésEz a legújabb kedvencünk, már 2x megcsináltam. Köszi a receptet :D
VálaszTörlésIsteni lett! Én a krémhez raktam egy kis porcukrot, mert inkább a tejszín íze dominált, és a lapokat megkentem nagyon vékonyan meggy lekvárral. Így a kissé fanyarkás íz lendített az édesen. A piskóta tökéletes:) Jó munkát, Andi
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMekkora toftaformat hasznaltal?
Szia!
TörlésAz elkészítés 2. pontjában megadtam a tortaforma méretét, 22 cm.
Igen,kozben eszrevettem.Bocsi.
TörlésMost sutom a tortat lanyom szulinapjara,remelem nagyon finom lesz,es szep is. 😊
Judit, remélem sikered lesz vele. Boldog születésnapot az ünnepeltnek!
TörlésKoszonjuk szepen. Nagyon konnyen elkeszitheto, de annal fimomabb ez a torta. Vaniliarud magjait tettem meg a kremhez, es malnaval szortam meg.Nagyon szuper lett.Koszi a receptet. :)
VálaszTörlésJudit
Szívesen! Örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Én is készülök újra megsütni, amint lesznek friss bogyós gyümölcsök. Egészségetekre!
TörlésSzia, köszönjük ezt a receptet, melyet immáron negyedik éve sütök meg a nagyfiam szülinapjára! Imádja, a kedvence és a jól sikerült hangulat alapja ez a torta! 😍
VálaszTörlésKedves cucka!
TörlésNagyon örülök a visszajelzésnek! Sok boldogságot kívánok az ünnepeltnek! Bár csapnivaló a fotóm, - eperszezonban le is fogom cserélni - de a torta tényleg isteni. ;)