Elkészítési idő: 90 perc
Sültpaprika-leves mascarponéval és fűszeres kenyérrúddal
Hozzávalók:
- 50 dkg kápia paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 ek mascarpone
- olívaolaj
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 1 liter zöldséglé
- só
- bors
kenyérrúd:
- 1 cs toast kenyér
- olívaolaj
- szárított zöldfűszerek (kakukkfű, oregánó)
- só
Elkészítése:
- A paprikákat forró sütőben megsütjük, héjukat lehúzzuk. Egy nylon zacskóba tesszük őket 10 percre, az így keletkező gőzben a héjuk felpuhul, így könnyebb lesz lehúzni.
- Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a bort.
- 5 percig főzzük, ezalatt az alkohol elpárolog és csak a bor zamata marad az ételben.
- A teljesen kihűlt, kimagozott, lehéjazott paprikákat hozzáadjuk, felöntjük a zöldséglével és lefedve fél órát pároljuk.
- Turmixgépbe öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarponét és jól összeturmixoljuk.
- Hasábokra vágjuk a toast kenyeret.
- Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, beleszórjuk a sót és a fűszereket, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a kenyérrudakat és mindkét oldalát beleforgatva a fűszeres olajba ropogósra sütjük.
- Papírtörlőn a felesleges zsiradékot leitatjuk, a leves mellé kínáljuk.
- A levest kevés chilipehellyel is megszórhatjuk.
Sült paprikát imádom savanyúnak, főleg húsok mellé, de levesnek sem lehet rossz :)
VálaszTörlésNea! Jöhetnék ma ebédelni ?
VálaszTörlésBianka, egyszer készítsd el, imádni fogod.
VálaszTörlésViki, küldöm érted a limuzint.