2011. szeptember 18., vasárnap

Barbecue oldalas coleslaw salátával







A nyár utolsó meleg napsugarait kihasználva ma grilleztünk egy kicsit. Tegnap mindent előkészítettem, csak a bepácolt húst kellett megsütni, melyet egy éjszaka alatt jól átjárt a pikáns pác, nagyon finom omlósra sült. Persze a grillezett hús mellé saláta is dukál, a nagy kedvenc, az amerikai káposztasaláta tökéletesen illett hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc
Pácolás 8 óra/ 480 perc


Barbecue oldalas coleslaw salátával 


BARBECUE OLDALAS

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 2 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl ketchup
  • 2 ek  mustár
  • 4 ek  barnacukor
  • 2 ek  szójaszósz
  • 2 ek  worcestershire szósz
  • néhány csepp tabasco vagy cayenne bors
  • 2 ek  balzsamecet
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

  1. Az oldalast feldaraboljuk, előző nap enyhén sós, egész borsos vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. Közben elkészítjük a pácot: az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a barnacukrot, amikor elolvadt hozzáöntjük a ketchupot, mustárt, worcestershire szószt, szójaszószt, balzsamecetet, tabascot vagy cayenne borsot, frissen őrölt borsot. Kb 20-30 perc alatt lassú tűzön összefőzzük.
  3. A kihűlt pácba beletesszük az oldalast, jól átforgatjuk, hogy a szósz mindenhol egyformán bevonja, lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap grillrácsra téve, parázs felett szép pirosra sütjük.


COLESLAW SALÁTA

Hozzávalók:

saláta:

  • 1/2 fej fejes káposzta
  • 1/2 fej lilakáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma

mártás:

  • 8 ek  majonéz
  • 4 ek  tejszín
  • 4 ek  tejföl
  • 2 ek  méz
  • 2 ek  citromlé
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

  1. A káposztákat vékony laskára vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük. 
  2. A sárgarépát is lereszeljük, a megtisztított hagymát vékony félkarikákra vágjuk.
  3. Káposztát, répát, hagymát összekeverjük, összeforgatjuk a mártással. 
  4. Legalább 1 órát, de még jobb, ha 1 éjszakát a hűtőben letakarva állni hagyjuk.






8 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas a pác összetétele, és irtó guszta lett! Vittem a receptjét! A salátát mi is szoktuk csinálni csirkeszárnyhoz...

    VálaszTörlés
  2. Nea, ez valami csodás!!! Hű de finomat sütöttél!!:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!!! Remek lehet az oldalas ezzel a páccal. Éppen van a hűtőbe egy adag, így kölcsön kérem a receptet és én is kipróbálom. A saláta is nagyon finom lehet.:)

    VálaszTörlés
  4. Elnézést, de a receptből kimaradt, hogy a pácot össze kell főzni. Kriszti, Gizi, remélem még időben javítottam.Örülök, hogy kipróbáljátok.

    VálaszTörlés
  5. ÁÁÁÁÁÁÁÁ ez valami fantasztikusan néz ki, csorog a nyálam

    VálaszTörlés
  6. Elkészült nálam is, igaz én sütőben sütöttem meg, de isteni finom volt!!! Én csak 2-3 percig főztem együtt a pácot, de így is nagyon finom. Legközelebb majd kipróbálom, és tovább főzöm. Köszi a receptet.:)

    VálaszTörlés
  7. A coleslaw salátát mi is nagyon szeretjük, az oldalas pedig annyira guszta, legközelebbi grillezésnél biztosan kipróbálom! :)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket