2010. augusztus 17., kedd

Fahéjas szilvás lepény





A szilvaszezon engem mindig valami finom süti elkészítésére késztet. A szomszédasszonyom több kiló szilvával lepett meg, így a hétvégére beterveztem ezt a sütit. Nagyon egyszerű elkészíteni és csuda finom lett! Más gyümölcsökkel is variálható.

Elkészítési idő: 60 perc

Fahéjas szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 3/4 cs sütőpor
  • 5 tojás
  • 3 ek darált dió
  • 0,5 dl rum
  • fahéj
  • nádcukor
  • 50 dkg szilva

Elkészítése:

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. 
  2. Tálba téve megszórjuk fahéjjal, nádcukorral, rálocsoljuk a rumot és összekeverjük. 
  3. Amíg elkészítjük a tésztát állni hagyjuk.
  4. A porcukrot jó habosra kikeverjük a margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és végül a darált diót is.
  5. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát.
  6. Szorosan a tetejére rakosgatjuk a szilvákat és közepes tűznél 35-40 percig sütjük.
  7. Ha langyosra hűlt a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk.





5 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!